Raise 3D E2

Cégünk ipari alkalmazásokhoz értékesítés komplett additív gyártási csomagot, amely tartalmazza a 3D nyomtatókat, alapanyagokat, oktatást, karbantartást, és implementálást.

Raise 3D E2

Nyomtatási technológia: FFF

Extruderek száma: 2 IDEX extruder

Nyomtatási térfogat: max. 330 x 240 x 240 mm

Rétegfelbontás: max. 0,01 mm

Raise3D E2: sokoldalúság, teljesítmény, megbízhatóság

A Raise E2 3D nyomtató egy IDEX rendszerrel felszerelt, korunk ipari szintű elvárásainak megfelelő, ugyanakkor sokoldalú és megbízható készülék. Az IDEX rendszer nemcsak lehetővé teszi komplex modellek nyomtatását, illetve a kapacitás megduplázását, de kiváló alapot képez oktatási célokra is. A két, egymástól független mozgásra képes extruder szinte az összes olyan funkció felett rendelkezik, melyeket elvárhatunk korunk legfejlettebb asztali 3D nyomtatójától. A készülék így ipari felhasználás mellett kiválóan alkalmas oktatási célokra, illetve oktatási intézmények számára is (iskolák, főiskolák, egyetemek, szakintézmények stb.). A Raise E2 3D nyomtató teljesen zárt, légszűrős rendszerével nemcsak a megbízható nyomtatási folyamatot, illetve modellminőséget garantálja, de megfelel a biztonsági és egészségvédelmi elvárásoknak is. A teljesítmény mellé a kategóriában kiemelkedő méretű nyomtatótér (330 x 240 x 240 mm), illetve magas minőségű lineáris alkatrészek társulnak

Az IDEX rendszer

A Raise E2 3D nyomtató IDEX rendszere (Independent Dual Extrusion) két, egymástól független mozgásra képes nyomtatófejből áll, melyek szimultán (párhuzamosan, vagy tükör módban), illetve teljesen független üzemmóddal rendelkeznek. Utóbbi esetén választhatunk egy második színt, de akár második anyagot is támaszanyagként, vagy kompozit alkotóelemként. A rendszer segítségével komplex geometriai struktúrákat 3D nyomtathatunk jó minőségben, nagy sebességgel, vagy két modell párhuzamos gyártásával megduplázhatjuk kapacitásunkat.

Biztonság és egészségvédelem

A Raise E2 3D nyomtató teljesen zárt, levegőszűrővel ellátott felépítésű. Kialakítása nemcsak a megbízható nyomtatási folyamatot és modellminőséget garantálja, de megfelel a biztonsági és egészségvédelmi elvárásoknak is. A nyomtató ajtajának esetleges nyitását működés közben szenzorok figyelik, adott esetben szüneteltetve a lineáris mechanika mozgását.

Anyagválaszték

Az innovatív asztalfűtésnek, illetve az akár 300 °C-os üzemi hőmérsékletű extrudereknek köszönhetően a Raise E2 3D nyomtatóval alapanyagok igen széles spektruma nyomtatható. A gyártó saját filamentjei mellett lehetőség nyílik külső forrásból származó 1,75 mm-es szálak használatára is.

Filament kompatibilitás: HIPS / ABS / PLA / PC / TPU / TPE / NYLON / PETG / ASA / PP / PVA / üvegeszál / szénszál / fém / fa stb.

Intuitív kezelhetőség

Érintőképernyő

Az egyszerűen kezelhető, áttekinthető színes érintőképernyő a nyomtatás indítása és a filamentkezelés mellett oktatási funkcióval is rendelkezik, rövid videókkal segíti a folyamatok megértését. A képernyő a nyomtatás alatt energiatakarékos üzemmódba kapcsol.

Mágneses, flexi tárgyasztal

Der Raise E2 3D nyomtató egy mágneses rögzítésű, flexibilis tárgyasztallal rendelkezik, mely megkönnyíti az elkészült 3D nyomtatások eltávolítását a tárgylapról. A szilikonbevonatú felület is a tökéletes első réteget szolgálja, mely a minőségi modellek alapkövetelménye Az automata kalibráció gyors és egyszerű folyamat, melyhez a kijelző biztosít interaktív útmutatást, videó segítségével. A kalibrációs folyamat korszerű, mesh technológiával történik.

Integrált levegőszűrés

A Raise E2 3D nyomtató hátoldalán található az integrált levegőszűrő rendszer egysége, mely a 3D nyomtatási folyamat során keletkező részecskéket szűri ki, nagy hatékonysággal. A részecskék 91%-át kiszűrő rendszer további előnye, a csendes működés, az akár irodai környezetben való alkalmazhatóság

Raise Cloud és Raise Factory megoldások

RaiseCloud – egy intelligens plattform

A RaiseCloud plattformmal kiegészítve egy olyan ökoszisztémát kínál nekünk a gyártó, mellyel a 3D nyomtatási folyamatok távolról felügyelhetők, illetve irányíthatók. A rendszer az egyes beállítások mellett feladatok kezelését is lehetővé teszi, így akár projektek, csapatok összehangolására is alkalmas. A RaiseFactory szoftverrel több nyomtatóból álló hálózatot hozhatunk létre.

IdeaMaker – egy optimalizált szoftver

A kimondottan Raise 3D nyomtatókra fejlesztett szeletelőszoftverrel különböző profilokat hozhatunk létre anyag- és modellválasztás függvényében, így gyorsítva az előkészítés folyamatát. A szoftver lehetőséget biztosít a 3D nyomtató felügyeletére is, a beépített webkamera segítségével.

Filament szenzor

A Raise E2 3D nyomtató filamentérzékelő szenzorral van felszerelve, mely jelzi az alapanyag kifogyását, illetve szünetelteti a nyomtatás folyamatát az új szál betöltéséig. A nyomtató természetesen elmenti az extruder legutolsó pozícióját, így az újratöltés után a nyomtatási folyamat folytatható.

Kapcsolat

A Raise E2-es nyomtatóhoz WiFi-n keresztül, vagy akár belső hálózat létrehozásával is kapcsolódhatunk. Mindemellett lehetőség van hagyományos módon, g-code formátumban eljuttatni a nyomtatóhoz a feladatokat.

Raise Cloud Dashboard – Irányítópult számos funkcióval:

  • A nyomtatási folyamat indítása
  • A futó folyamatok felügyelete
  • Élőkép és timelapse funkciók webkamerán keresztül
  • Adatok küldése a nyomtatónak
  • Sliceolás a felhőben
  • Feladatok sorolása, kapacitástervezés
  • Anyagfelhasználás és statisztikák
  • Korábbi nyomtatások visszakeresése
  • Projektmanagement – akár csapatban
  • 64 bites titkosítás